achtergrond

HET HARDE WERKEN BELOOND

Zoals ik vorige keer al aankondigde, heb ik inmiddels in Ierland bij Dublin een toernooi gespeeld voor golfers met een visuele beperking, en met succes.  In mijn klasse B1 (100% blind) ben ik met netto 106 slagen eerste geworden nadat ik eerder in het seizoen 8e en 3e was geworden. Een mooie opsteker voor het KLM Open waar ik als eerste gehandicapte golfer mee mocht doen met Beat The Pro en verder vier dagen lang voor het Fonds Gehandicaptensport in het Tented Village aanwezig was waar mensen tegen een bijdrage aan het fonds tegen mij konden putten. Uiteindelijk heeft dit €3.800,00 op gebracht. Bij Beat The Pro speelde ik mee met de flight van Padraig Harrington en lag mijn bal naast de bunker op zes meter van de pin, een ervaring om nooit te vergeten!

Op 20 september was ik door de heer Frans Appel van DUSSELDORP BMW in Hoorn uitgenodigd om bij de DUSSELDORP DAY OF GOLF op Westwoud aanwezig te zijn. Ook daar konden de deelnemers ervaren hoe het is om blind te putten. De deelnemers vonden het een geweldige ervaring en realiseerden zich wat een groot goed het is om te kunnen zien. Aan het eind van de dag werd ik door de heer Frans Appel naar voren geroepen en mocht ik een cheque van €1.650,00 Euro in ontvangst nemen als sponsoring voor mijn voorbereiding op het aankomende WK  (2020) in Zuid Afrika. En daar bleef het niet bij, de heer Joep Verhagen (Manager Director van AxFlow B.V. in Almere) zegde daar bovenop nog eens €1.000,00 toe. Wat een enorme verrassing voor mij. Langs deze weg nogmaals extra mijn dank aan de heren Frans Appel en de heer Joep Verhagen voor dit gebaar.

Vervolgens speelde ik op 21 september het Limburgs Limitless Golf 2019 op de Peelse waar ik met de heren J.A.M. van den Broek en Willy van de Kerkhof in de flight zat. Wat een prachtige en goed onderhouden baan is dit mensen, echt de moeite waard om een keer te bezoeken. Mede dankzij het inspirerende gezelschap van mijn flightgenoten, werd ik met 38 punten 1e in de categorie B. En dit één dag voor mijn verjaardag en twee dagen voor mijn vertrek naar het Zuid Afrikaans Open. Deze wedstrijd van twee dagen werd gespeeld op GLENDOWER (de nummer 2 baan van Zuid Afrika) aan de rand van Johannesburg en ging over twee speeldagen. Op deze baan is het Zuid Afrikaans Open meerdere malen gespeeld alsook het BMW  SA Open in 2016. Op dit ogenblik wordt de baan gerenoveerd, maar daar hadden wij blinden en slechtzienden weinig last van, zo heeft ieder nadeel ook zijn voordeel! Op deze baan was een caddie van de baan verplicht, ik ging dus met twee caddies de baan in, wederom een nieuwe en bijzondere ervaring. Uiteindelijk won ik met netto 103 en 108 slagen het ISPS HANDA  SA Blind Golf Open 2019 in de B 1 categorie. Een geweldig resultaat en mooi en emotioneel moment voor mijn vader en mijzelf, wij moesten dan ook beiden een traantje wegpinken. Na het herstel van mijn toch wel ernstige ziekte, was dit het tweede moment in mijn leven dat ik dacht “hier doe ik het voor”. Een mooi moment om mijn team en sponsoren te bedanken voor het vertrouwen en geloof dat zij in mij hebben gehouden.

Het gaat u goed, hou de bal in de baan en blijf vooral doorspelen in de winter.

Ronald Boef