achtergrond

SNEL TERUG KEREN OP TOP NIVEAU

Nadat ik toch wel ernstig ziek geweest ben, waardoor ik wekenlang niet kon en mocht trainen en drie wedstrijden heb moeten afzeggen, ben ik samen met mijn ouders twee weken naar Tunesië geweest om weer op krachten te komen. Dit paste uitstekend in mijn revalidatie omdat ik de opdracht had gekregen om veel te gaan zwemmen om mijn nek- en schouderspieren weer op peil te brengen, wat van groot belang voor de swing is.

Het Concorde Hotel Marco Polo in Hammamet waar wij verbleven, beschikt over een groot rechthoekig zwembad waar ik iedere dag in de ochtend en de middag anderhalf uur baantjes heb getrokken in het kader van mijn herstel, waarna ik de rest van de tijd heerlijk vitamine D heb kunnen tanken in het zonnetje. Mijn ouders waren aan het einde van de vakantie vanwege al het lekkere eten anderhalve kilo aangekomen, terwijl ik dankzij het zwemmen juist een kilo en een paar ons kwijt was geraakt, kicken!

Sinds 1 juni ben ik weer volop aan het trainen op De Goyer met Adrian Morley, Jan Maarten Nijhoff en mijn mental coach Rody Haijer, en de verwachting is dat ik eind van de maand weer helemaal op mijn oude niveau zal zijn, het voelt nu al goed! Adrian is nu even op vakantie, maar zodra hij terug is, gaan we er weer volop tegenaan om ons op de komende internationale toernooien voor te bereiden.

Op 7 juni waren wij bij mijn golfkleding sponsor Cutter & Buck in Utrecht, waar ik en mijn ouders door Henk Duijsters (algemeen directeur) en Pieter van Barneveld (manager business development) overvloedig in de nieuwe kleren zijn gestoken. Zo veel en zo mooi dat ik en mijn ouders er helemaal verlegen van werden. Het kan niet anders dan dat ik ook dit seizoen weer als de best geklede blinde golfer door de baan ga!  Bij deze willen mijn ouders en ik Cutter & Buck nogmaals hartelijk bedanken voor deze fantastische sponsoring, in één woord geweldig!

Ook mijn trainingen op Westwoud gaan weer lekker. De baan wordt steeds mooier, en vooral op de tweede negen scoor ik steeds beter. Ik heb daar inmiddels voor de eerste keer onder de vijftig slagen gespeeld, en daar ben ik best wel trots op. Ik ben weer “back in town”!

Inmiddels is Wilbert Bruins Slot weer teruggekeerd op Golfbaan Westwoud, deze keer als headpro met Nighel Brinkman als zijn assistent. Wilbert zijn vrouw Femke, is aangenomen als hoofd receptie en manager van de shop. Ik heb Wilbert nog meegemaakt toen hij zelf jeugdlid op Westwoud was, en ik herinner mij hem als een heel goede speler. Hij heeft mij later als pro al eens het advies gegeven om meer op gevoel te trainen en te spelen, precies wat ik inmiddels doe. Ik wens ze alle drie alle goeds en een mooie toekomst op Westwoud toe!

Ik realiseer mij weer eens te meer wat een ontzettende bofkont en geluksvogel ik ben met zoveel mensen en sponsoren om mij heen die om mij geven en in mij geloven, zonder hen zou ik niet staan waar ik nu ben en daar ben ik iedereen, stuk voor stuk ontzettend dankbaar voor!

Iedereen fijne zomermaanden, en hou de bal in de baan!

Ronald Boef