achtergrond

LOON NAAR WERKEN

Beste golfvrienden, ik begin deze eerste column van het jaar met de allerbeste wensen voor u allen. Dat het maar in alle opzichten een mooi en goed jaar mag worden met goede gezondheid en veel golfplezier!
2018 was een bewogen jaar waarin voor mij veel is veranderd, waarbij mijn overgang naar mijn nieuwe teaching pro’s Adrian Morley en Maarten Nijhof en mijn mentale groei dankzij mijn mental coach Rody Haije een belangrijke en positieve wending aan mijn ontwikkeling hebben gegeven.

Dankzij de tomeloze inzet van de heren J. Kluun, F. Admiraal en R. v/d Gracht (van Maatschap Voor Fysiotherapie uit Hoorn), de danstraining van Anneline Bruins Slot van Westfriese Uitjes, en mijn tweewekelijkse trainingen door Richard Thiel van Sportcentrum Stedebroec uit Bovenkarspel, verkeer ik fysiek in optimale conditie met het daarbij behorende goddelijke lijf (hahaha).

Sinds mijn nieuwe start op 15 maart 2018, waarbij ik gecombineerd op De Goyer en de Westfriese Golfclub gemiddeld 30 uur per week oefen en train, leef ik in euforie. Ik speel nu na afloop van mijn trainingen regelmatig negen holes met de leden van deze clubs om spelritme op te doen. Mede hierdoor heb ik mijn handicap van 24.9 naar 22.7 kunnen verlagen, waar mijn team en ikzelf enorm trots op zijn. Mijn vader/chauffeur/caddie Rein heeft hier uiteraard ook een grote en belangrijke rol in gespeeld, en hij verdient dan ook een dikke pluim voor zijn inzet en steun.

Zoals in mijn laatste column van vorig jaar aangekondigd, heb ik eind november in Dublin (Ierland) na een onderbreking van ruim een jaar weer aan een internationaal toernooi meegedaan. Dit was heel erg belangrijk voor mij omdat ik hier mijn spelerskaart voor het nieuwe seizoen moest veilig stellen, en ik zou zien waar ik in het internationale veld sta. Om een lang verhaal kort te maken, in de categorie B1 (100% blind) ben ik 3e geworden en in het overall klassement voor blinden en slechtzienden 8e. Een geweldig resultaat waarbij mijn spelerskaart (ik moest daarvoor in de top-15 eindigen) voor het nieuwe seizoen moeiteloos veilig is gesteld. Het was heerlijk om mijn krachten weer eens met anderen te kunnen meten en de (gezonde) wedstrijdspanning te voelen. De persoonlijke begeleiding van mijn mental coach Rody Haije, die met mij mee was, is van grote waarde geweest. Hij heeft mij deze reis geweldig begeleid en ondersteund, en heeft mij tijdens het toernooi goed kunnen observeren wat belangrijk is voor de toekomstige begeleiding. Oh ja, leuk is dat ik in het toernooi de enige speler was die op de moeilijkste par 3 van de baan met één slag op de green lag en er met een bogie af kwam, die 3-putt was natuurlijk wel jammer……..

Nadat ik, mede dankzij de inzet van mijn team, “LOON NAAR WERKEN” heb gekregen, ben ik lekker de feestdagen ingegaan. Inmiddels train ik weer volop in de kou en de sneeuw, en ik geniet er met volle teugen van.

Tot de volgende keer maar weer, en hou de ballen in de sneeuw goed in de gaten en in de baan!

Ronald Boef