achtergrond

IK BEN EEN BEVOORRECHT MENS!

Ik ben door de heer Nike Boor (directeur van het Fonds Gehandicaptensport) gevraagd om hen tijdens het aankomende KLM Open te vertegenwoordigen

in het Tented Village en bij Beat the Pro op de vrijdag. Het spreekt voor zich dat ik daar geen moment over na hoefde te denken en heb direct JA gezegd. Wat een enorme eer om dit te mogen doen. Ik ben tijdens het KLM Open dan ook alle dagen aanwezig om het Fonds Gehandicaptensport te vertegenwoordigen. Op de putting green in het Tented Village kunnen de mensen blind tegen mij putten, zodat iedereen voor zichzelf kan ervaren hoe het is om als een blinde te putten.

Een paar weken geleden was ik op uitnodiging van de heer Hans de Rooij (van de Rotary Club Hoorn) aanwezig bij Het Italian Open op Golfbaan Het Regthuys in Winkel. Hier konden de aanwezigen tegen mij putten of pitchen t.b.v. twee goede doelen, “Stichting Inloophuis Pisa” en “”Stichting Leergeld”, beiden in Hoorn. Dit was een groot succes en er is veel geld opgehaald. Van de 58 deelnemers hebben er slechts twee deelnemers van mij gewonnen. Bij de dames was dat Paula de Vries, en bij de heren Andre Hundman, beiden zijn uitgenodigd op mijn golfdag later dit jaar op de Goyer te Eemnes.

Als u dit leest, heb ik inmiddels in Dublin een toernooi voor mensen met een visuele beperking gespeeld. Ik heb dan in de B1 groep voor 100% blinden gespeeld, waar ik dan hopelijk in de top drie ben geëindigd, wat gezien mijn resultaten van de laatste weken haalbaar moet zijn. Ik ga er vol goede moed naar toe en u hoort volgende maand het resultaat!

Mijn trainingen zijn er sinds twee maanden op gericht om stabiel rond de 100 slagen of daaronder te spelen waarmee ik dan bij de 100% blinden tot de absolute wereldtop hoor uitgaande van mijn handicap 22.5. Gezien mijn recente progressie, zijn mijn coaches Adrian Morley, Jan Maarten Nijhoff en Rody Haijer er allen van overtuigd dat dit zonder meer haalbaar is voor het WK voor blinden en slechtzienden in 2020. Met name mijn korte werk rondom de green en coursmanagement zijn enorm verbeterd en mijn zelfvertrouwen is inmiddels optimaal.

Zodra bekend is op welke baan en welk land (Zuid Afrika heeft aangegeven dit WK te willen organiseren)  het WK in 2020 zal plaatsvinden, wordt er een plan van aanpak gemaakt door mijn team om mij optimaal voor te bereiden op dit WK en de strijd om de eerste plaats. Eind september ga ik alvast naar Zuid Afrika om de sfeer in dat land te proeven. Ik doe dan in Johannesburg mee aan het Zuid Afrikaans Open, waar ik de eerste 100% blind geboren speler ben die deelneemt. Ik ben benieuwd wat mij daar te wachten staat, ik heb er zin in!

Beste golfvrienden ik hoop dat ik u weer voldoende hebt geïnformeerd over mijn golf leven en mijn belevenissen, tot de volgende keer!

Hou de bal in de baan en goed insmeren als de zon schijnt!

Ronald Boef