achtergrond

EINDELIJK

Eerst wil ik even mijn verontschuldigingen maken tegen over de dames Eline Bos en Gemaine Mazurel om dat deze dames naast Tobias de Rooij ook als caddiemaster opereren op de Westfriese Golfclub en dan ook nog even dit beste mensen, ondanks het warme weer ligt deze baan er ontzettend goed bij en is het een lust om er te spelen wie weet kom ik u tegen.

EINDELIJK hebben mijn beide coaches op de Goyer, Adrian Morley en Jan Maarten Nijhof afgelopen week mijn groen licht gegeven om mij weer aan te melden om internationaal te gaan spelen, wat ben ik trots op mezelf maar vooral dankbaar dat ik na een volledige nieuwe start per 1 maart dit hebt bereikt. Ik wil dan ook Adrian, Jan Maarten en natuurlijk mijn mentaal en course management coach Rody Haijer bedanken voor hum inzet en geduld met mij als blinde speler.

Ook de faciliteiten op de Goyer die fenomenaal zijn spelen hierbij een rol en de leden die mij stimuleren en belangstelling tonen, waarvan een vrouwelijk lid heeft aangegeven dat zij als tweede caddie wil gaan functioneren mocht mijn caddie door wat voor reden dan ook niet kunnen zij dit wil gaan doen mits mijn beide coaches dit ook goed vinden, alvast bedankt hiervoor.

Met Rody speelde ik een burdie en nu met Adrian de afgelopen week ook middels een chip in van zes meter wat vond ik dat prachtig mensen ik had nog nooit een burdie gespeeld in mijn leven en nu in tien dagen twee niet gek he voor een blinde ha ha.

Wat ook winst is voor mij als speler, is dat ik niet meer in paniek raak als ik wel eens een slechte dag hebt tijdens mijn trainingen en ook mijn caddie ervan kan overtuigen dat dit maar een exedentje is en morgen weer een nieuwe dag is met nieuwe kansen, ook dit  kenmerkt nu mijn trainingen en spel dus ook voor u is er nog hoop want als ik dat als speler zo kan interpreteren dan kunt u dat ook mede golfers.

Want daar ben ik nu ook van doordrongen dat golfen niet elke dag top kan zijn en ik ook een slechte dag moet kunnen incasseren, bedankt Rody ook hier had ik wel eens moeite mee of ging twijfelen, nu hou ik mijn geduld en geloof in eigen kunnen en dat sterkt mij enorm en ik ga dan ook met vol vertrouwen weer internationaal spelen.

Het Westfriese Beachgolf Open wat werd gehouden op de golf & Countryclub Regthuys daar was ik uit genodigd, waar 54 deelnemers het tegen mij moesten opnemen in Beat the Boef met putten over een afstand van vijf meter nou mensen u snapt het al he kat in het bakkie met als verrassing mijn geblindeerde wedstrijd bril zodat men een klein beetje het idee kreeg wat ik zie (niks) en moet doen om een en ander te  bereiken, er waren er drie die van mij wonnen een bij de dames en twee bij de heren.

De beide nummers een zowel bij de dames als heren worden uitgenodigd op mijn eerdaags te houden golfdag, dit hebben ze dik verdiend denk ik zo, Hans de Rooij van de ROTARY Hoorn bedankt voor de uitnodiging, v.w.b. de goede doelen van dit project kom ik de volgen keer terug daar de eind bedragen nog niet bekend waren.

Afgelopen vrijdag heb ik met de heer Ton Voogd, lid van de Westfriese, negen holes op de eerste negen gelopen dat dat ging best aardig vond ik zo, Ton deed er 57 slagen over en ik 49 middels twee parren, dit bevestigt dat mijn beide coaches zeggen dat ik er klaar voor ben weer internationaal te gaan spelen. Ton heeft mij gecomplimenteerd met mijn spel en vroeg me of ik meer met hem de baan in wilde want hij was onder de indruk hoe en wat ik doe in de baan v.w.b. mijn spel als 100% blinde golf speler, bedankt voor het compliment Ton en het spelen komt voor elkaar.

Nou beste mensen dit was het weer voor deze keer en ja ook dit nog even ook mijn solo zeilen bij Sailability Hoorn gaat naar wens en ga nu ook in een skud (wedstrijdboot) varen samen met een andere gehandicapte zeiler, de blinde helpt de lamme of anders om ha ha,  meer hierover de volgende keer.

Hou de bal in de baan en drink regelmatig zodat uw vochthuishouding op pijl blijft,

Groet Ronald Boef.