EEN JAAR LATER, DE BALANS

Beste golfvrienden, nadat ik een jaar geleden op de Goyer een nieuwe start heb gemaakt bij Adrien Morley, Jan Maarten Nijhoff en mijn mental coach Rody Haijer, hebben wij onlangs het laatste jaar geëvalueerd om te kijken of de doelstellingen van toen gerealiseerd zijn. Ons eerste doel was om mijn handicap van 26 weer terug te brengen naar 22,4, daar zijn we in geslaagd. Ons tweede doel was om meer constantheid in mijn spel te brengen, ook dat is gelukt. Ons derde doel was om mij meer zelfstandigheid bij te brengen, zowel in de baan als daarbuiten, ook dat is gelukt. Ik bepaal nu zelf hoe er gespeeld wordt in plaats van dat ik alleen maar uitvoer wat mij gezegd wordt. Nu wordt er voor iedere slag met mij overlegd, waarna ik zelf beslis hoe er gespeeld wordt. Buiten de baan heb ik nu geleerd om meer voor mijzelf op te komen en zelf beslissingen te nemen. Dit was behalve voor mijzelf, ook voor mijn omgeving even wennen. Maar inmiddels zijn we er allemaal aan gewend en worden mijn mening en beslissingen door iedereen gerespecteerd. Door al deze ontwikkelingen is mijn zelfvertrouwen, zowel in de baan als daarbuiten, enorm gestegen. En dat was eind vorig jaar van groot belang omdat ik toen een top 20 wedstrijd in Ierland moest spelen om mijn internationale spelerskaart te behouden. Het doel deze bij wedstrijd was om in de top drie van mijn categorie en in de in de top tien all-over te eindigen. Ik ben uiteindelijk derde in mijn eigen categorie en all-over gedeeld achtste geworden, een geweldig resultaat waardoor ik mij rechtstreeks heb geplaatst voor alle grote toernooien wereldwijd. Dank aan mijn hele team die dit mogelijk heeft gemaakt.

Na het herstel van mijn toch wel zware operatie, waar ik u vorige maand over heb verteld, ben ik nu meer dan ooit gefocust om de absolute wereldtop te bereiken, met als nieuw doel om mijn handicap dit jaar verder te verlagen naar 20, en een voorbeeld te zijn en te blijven voor andere gehandicapten.

1 mei jl. had ik een gesprek met Nick de Wit van DIRK de WIT Mode in Bovenkarspel om hun sponsering te evalueren en de toekomst te bespreken. Tot mijn grote vreugde kreeg ik te horen dat zij hun sponsoring voor onbepaalde tijd voortzetten, fantastisch! Ook veel dank aan mevrouw Soemiatie van der Zee die aansluitend direct een mooie garderobe voor mij heeft samengesteld! Als u ook nieuwsgierig ben naar hun aanbod, kijk dan even op WWW.DIRKDEWITMODE.NL of ga er gewoon eens een keertje langs om uzelf op een nieuwe outfit te trakteren!

Binnenkort ga ik ook weer zeilen bij Sailability bij de watersportvereniging Hoorn. Ik kijk er naar uit om weer het ruime sop te kiezen en te genieten van de stilte en de ontspanning op het water. En vooral ook om andere gehandicapten te laten zien dat er meer mogelijk is dan ze wellicht zelf voor mogelijk houden, ik kan het iedereen aanbevelen!

Nou mensen het zit er weer op voor deze maand. Als u dit leest, zit ik lekker twee weken met mijn ouders in Tunesië om van het zonnetje en de warmte te genieten. U hoort er volgende maand meer over.

Fijne maand, en hou de bal in de baan!

Ronald Boef