INSTINCT EN GEVOEL

Sinds ik in maart een nieuwe start hebt gemaakt, gaat het zo goed dat ik steeds meer complimenten krijg van mijn beide professionals Adrian Morley en Jan Maarten Nijhof. Wij trainen nu om mijn instinct en gevoel verder te ontwikkelen om beter te presteren. Dankzij mijn trainingen bij Richard Thiel van Sportcentrum STEDEBROEC ben ik superfit en voel ik me ijzersterk, en ook dat is belangrijk om goed te presteren.

In de laatste maanden ben ik er steeds meer gewend aan geraakt om al mijn ijzers te gebruiken en is mijn putten beter geworden dan het ooit was. Bunkerslagen zijn nog steeds moeilijk voor mij, dus ik moet er gewoon voor zorgen dat ik zo weinig mogelijk in een bunker terecht kom. Ik realiseer mij dat dat makkelijker is gezegd dan gedaan, maar de begeleiding van mijn mentaal coach en course management begeleider Rody Haije is hierbij van groot belang. Hij leert mijn caddie hoe hij mij het beste kan opstellen om zoveel mogelijk risico’s te vermijden. Hierdoor krijg ik meer vertrouwen in de baan en wordt mijn spel constanter.

Dankzij Adrian Morley ben ik op De Goyer in contact gekomen met Kendal McWade die op basis van INSTINCTIVE GOLF heeft samen gewerkt met diverse tourspelers. Hij heeft Adrian, Jan Maarten en mij van diverse tips voorzien om meer op mijn instinct en gevoel te vertrouwen. Hij vond het reuze interessant om met een blinde speler te werken, dus zo was er sprake van een win/win situatie voor ons beide.

Eerlijk gezegd heeft mijn vader (die tevens mijn caddie is) het er af en toe best moeilijk mee dat ik nu zelf verantwoordelijk ben voor mijn doen en laten in de baan, maar hij is ook trots op mij dat ik al zo ver ben gekomen. Mijn vader moet nu meer aandacht aan het course management besteden, maar ik bepaal op basis van zijn informatie zelf de clubkeuze.

Na drie maanden intensief met golfen bezig te zijn geweest, ben ik er samen met mijn ouders vier dagen tussenuit geknepen om te onthaasten en om nieuwe energie op te doen. Ik ben samen met mijn ouders naar het FLETCHER HOTEL DE HUNZEBERGEN in Exloo geweest, waar ik volledig tot rust kon komen en waar ik dankbaar gebruik heb gemaakt van het zwembad, sauna, en Turks stoombad.

Ook hebben wij WILDLANDS Adventure Zoo in Emmen bezocht waar ik een privé rondleiding heb gehad van een aardige medewerkster die mij van alles heeft laten zien door middel van een voeldoos. Ik zie u denken, maar het is niet wat u denkt. Het gaat om een doos met openingen voor je handen waarin je (bijvoorbeeld) een voetzool van een olifant, een struisvogel ei, en verschillende soorten huid van een slang, olifant en zebra kan voelen. Ook een stokstaartje (aap) heb ik op deze manier bekeken, en een stenen nijlpaard op ware grootte. Het was geweldig en ik wil graag iedereen bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt.

De laatste weken speel ik steeds vaker mijn handicap 24 met uitschieters naar 22, ik wordt dus weer steeds vaster! Ik voel me beter dan ooit tevoren, en mijn wedstrijd gerichte trainingen zorgen ervoor dat ik technisch gezien weer enorme stappen heb gemaakt. Omdat mijn swing steeds beter wordt, begin ik met mijn ijzers ook steeds meer lengte te maken, en dat geeft mij een enorme kick.

Nou lieve mensen, dat was hem dan weer voor deze keer. Hou de bal in de baan, en tot de volgende maand!

Ronald Boef